logo
homeIcon
  1. separatorBlog
  2. separator5 bordspellen die je thuis moet hebben
ADVERTENTIE

5 bordspellen die je thuis moet hebben

5 bordspellen die je thuis moet hebben

Bordspellen zijn een klassieker om elk gezelschap op te fleuren. In België houden we ervan om ermee te spelen met vrienden, familie of collega’s. Als je nog geen spellen hebt maar de basis wilt hebben om je opties te geven wanneer je samenkomt, is hier een lijst met 5 must-haves voor jouw thuis.

Monopoly

Laten we beginnen met een van de populairste spellen in België. Wist je dat toen het was bedacht, het doel was om mensen bewuster te laten worden van de gevaren van het kapitalisme? Elizabeth Maggie Phillips ontworp een spel genaamd The Landlord’s Game in 1904 met het idee om op een speelse manier de distributie van rijkdom te bespreken. Het monopolistische facet ervan drong echter uiteindelijk op en boeide iedereen. Je moet zoveel mogelijk eigendommen krijgen en iedereen failliet laten gaan.

Pictionary

Teken je graag of maak je graag grappen over hoe slecht je kan tekenen? Dit is het spel voor jou. In Pictionary moet je een woord tekenen dat je team moet raden. Omdat we niet allemaal Picasso zijn, is het erg leuk om te raden of het een leeuw of hond is. Dit spel, dat gemakkelijk verkrijgbaar is in speelgoedwinkels in België, kan je uren aan het lachen houden. Dit spel is gemaakt door een barman, Rob Angel, in de Verenigde Staten in de jaren 80.

Jenga

Dit spel brengt Ghana en Engeland samen. “Jenga” komt van “kujenga” wat “bouwen” betekent in het Swahili. Dit komt omdat de maker, Leslie Scott, in een Afrikaans land leefde toen ze dit blokkenspel uitvond en bedacht dit woord. Het is een spel dat je vaardigheden test met je handen en je hartslag. Je bouwt een toren met houten stukken die op elkaar worden geplaatst. Dan probeer je een stuk te verwijderen en erop te leggen enzovoort. De hoogste toren ooit was 40 verdiepingen hoog. Kan jij het verslaan?

UNO

Dit spel is een rage onder kinderen en gezinnen in België. Het wordt met genummerde kaarten in 4 verschillende kleuren plus jokers en extra acties gespeeld. Het uiteindelijke doel is om van alle kaarten af te komen en als je de laatste hebt, roep je “UNO”, zodat je geen 4 nieuwe kaarten hoeft te pakken. De oorsprong is Amerikaans en het werd gecreëerd door Merle Robbins, een kapper uit Ohio, in 1971.

Taboe

Een ander bestverkocht spel in Belgische speelgoedwinkels is dit spel, dat tot het doel heeft je woorden te laten beschrijven zonder een van de “verboden” woorden te gebruiken. Je moet je kennis van synoniemen en contextuele beschrijvingen op de proefstellen om je partner te laten raden. Denk je dat je het kunt?

ADVERTENTIE
arrowDown

Copyright © 2024 Kortings 365. Alle rechten voorbehouden. Het is verboden om de teksten te kopiëren of te reproduceren zonder voorafgaande schriftelijke toestemming. Productfoto's, afbeeldingen en brochures zijn uitsluitend bedoeld ter illustratie. Afgeprijsde prijzen zijn afkomstig van officiële distributeurs die op deze site vermeld staan. Aanbiedingen zijn geldig vanaf en tot de vervaldatum of zolang de voorraad strekt. Het doel van deze site is informatief en kan niet worden gebruikt om de producten te claimen. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van de locatie.