ADVERTENTIE

Waarom is België de beste plek om te eten?

België is een van de landen met de langste gastronomische traditie in Europa. Elk jaar winnen Belgische merken talloe prijzen op festivals en wedstrijden. Dat is de reden waarom zoveel mensen het land als vakantiebestemming kiezen om enkele van de lekkernijen te proeven die we te bieden hebben. Wat zijn de gerechten waar iedereen voor komt?

Wafels

Wie heeft deze geweldige zoete bereiding nog niet gegeten? De geschiedenis van wafels begint in de stad Luik. Wafels zijn traditioneel in België omdat ze makkelijk te maken zijn. Je kunt naar de dichtstbijzijnde supermarkt gaan en meel, eieren en gist halen en het vervolgens op het wafelijzer of een voorgeolied metalen oppervlak leggen om te bakken. Tegenwoordig zien we dat het erg populair is om wafels met toppings te maken. Toch is de meest Belgische manier om het te eten, gewoon met een beetje chocolade of jam.

Chocolade

België en chocolade is een echt liefde op het eerste gezicht verhaal en heeft een lange geschiedenis van traditie en succes. Er wordt gezegd dat de beste chocolaatjes ter wereld in het land geproefd kunnen worden. Zou je geloven dat dit verhaal gedeeltelijk begon in een apotheek? De familie Neuhaus verkocht medicijnen omhuld met chocolade om ze beter te laten smaken. Tot 1912, toen een van de zoons van de familie het medicijn verving door room en praline was geboren. Vandaag kan je door verschillende winkeltjes lopen met de beste chocolade zoals Godiva of Cote D’Or.

Het bier

Deze uit de kloosters meegebrachte elixers zijn extreem populair in België. Er wordt gezegd dat daar de beste bieren ter wereld worden gebrouwen, en dit is niet overdreven. De geschiedenis van Belgisch bier is gelinkt aan de kloosters, waar in de 16e en 17e eeuw het brouwen vermenigvuldigde. Iets waardoor Belgische monniken meer vrijheid hadden om te creëren, was de niet-naleving van de Zuiverheidswet die het Heilige Roomse Rijk regeerde. De industriële revolutie heeft deze traditie een boost gegeven zodat nu toeristen van over de hele wereld naar de winkels gaan om allerlei soorten bier te kopen.

Franse frietjes

Het laatste emblematische gerecht is Franse friet. Hoewel hun oorsprong nog steeds wordt betwist tussen België en Frankrijk, staat vast dat de beste van de wereld in dit land worden gegeten. De reden voor hun populariteit ligt in het feit dat ze een zeer bloemige aardappelsoort gebruiken die wordt gesneden en twee keer wordt gebakken, de tweede keer in olie die heter is dan de eerste. Je kan België niet verlaten zonder een frituur of restaurant te bezoeken en ze te proeven.

Waarom is België de beste plek om te eten?

Wat je niet mag missen in je gereedschapskist

Begin je net in de wereld van het doe-het-zelven en ijzerwaren? Heb je die gereedschapskist gekocht maar weet je niet hoe je het moet vullen? Als je net begint in de wereld van het met je eigen handen bouwen en repareren van dingen in je huis, zijn we er om je te helpen. Bekijk deze lijst met items die je moet kopen, zodat je over de basistools beschikt om te pronken.

Schroevendraaiers

Je hele leven zul je duizenden keren schroeven en losschroeven. Daarom is het ideaal om schroevendraaiers te kopen bij een Belgische bouwmarkt. Een goed idee is om twee verschillende modellen te kopen. Flat en Phillips zijn twee goede modellen om mee te starten. Je kan ook een set schroevendraaiers krijgen waarmee je een enkele handgreep hebt met meerdere koppen voor elke gelegenheid.

Tang

Een ander belangrijk hulpmiddel bij het samenstellen van je kist is een tang. Net als bij het vorige geval, is het altijd een goed idee om twee type tangen te hebben zodat je geen problemen hebt en gedekt bent. Je kunt bij doe-het-zelfzaken in België een punttang kiezen die gemakkelijk te manoeuvreren is en helpt bij het knippen, buigen en klemmen van artikelen. Aan de andere kant kan je een papegaaienbektang kopen, wat handig is voor het aanpassen en terugdraaien van items.

Hamer

Het hart en ziel van elke gereedschapskist is de hamer. Er is geen huis die er geen heeft. Dit product is essentieel omdat je waarschijnlijk fotolijsten op moet hangen of een plank moet monteren. Elke basisactiviteit heeft een hamer als hoofdrolspeler. Je kan verschillende soorten hamers kopen op de Belgische markt, die variëren in grootte en materiaalsamenstelling. Een middelgrote zal voor jou passen.

Meetlint

Aan de ene kant is het essentieel om een meetlint toe te voegen aan je aankoop. Het is een erg onmisbaar element omdat in je huis je altijd ruimtes, meubels of muren moet opmeten of afmetingen moet nemen. Een andere handige tape is isolatietape. Je vindt dit product gemakkelijk in de Belgische supermarkten en het is erg belangrijk voor het afdichten en afdekken van draden, om zo kortsluiting te voorkomen.

Spijkers en schroeven

Zorg ervoor dat je de doe-het-zelfwinkel in België niet verlaat zonder een flink aantal spijkers en schroeven. Het zijn erg goedkope artikelen dus je kan een goede hoeveelheid kopen in verschillende maten en diktes. Je weet nooit welke je nodig hebt en het is beter om voorbereid te zijn.

Andere handige accessoires

Andere items die nooit mis zijn, zijn handschoenen, een kwast, lijm en een sleutel (bijvoorbeeld een moersleutel). Dit zijn accessoires die je gereedschapskist robuuster maken.

Wat je niet mag missen in je gereedschapskist

De beste gadgets voor je auto

Je auto is je thuis. Het is je meest kostbare ding en waar je het meeste voor zorgt. Maar is het niet tijd om het uit te rusten met goede accessoires? In België kan je verschillende producten krijgen waardoor je auto een van de toekomst wordt of op zijn minst unieke details hebben die je anders maken. Hier zijn een paar opties voor jou om je auto te revitaliseren.

Virtuele assistenten

Je hebt vast gehoord van Alexa of Google Home. Deze apparaten, steeds populairder in België, worden gebruikt om verschillende virtuele acties uit te voeren die we nodig hebben, zoals telefoontjes, web zoekopdrachten, herinneringen en muziek. Wat als je dit allemaal in je auto plaatst? Er zijn verschillende modellen virtuele assistenten die erg handig zijn voor jou om taken uit te voeren zonder je handen van het stuur te hoeven halen.

Luchtpomp

Het moment waarop we een lekke band krijgen is een van de minst wenselijke momenten wanneer we rijden. Op dat moment hebben we niet altijd een tankstation of bandenwinkel in de buurt om onze band op te blazen. Het is daarom een goed idee om een draagbare luchtcompressor te kopen van een autowinkel in België. Tegenwoordig zijn ze er in verschillende maten en voor verschillende budgetten. Het is een redder in nood en gemakkelijk om op te bergen en onmogelijk om niet te kopen.

Bandenveiligheidsmonitor

Over banden gesproken, we vergeten vaak om de staat ervan te controleren. Dit kan leiden tot bandenschade en ongevallen. Voor de zekerheid kan je ervoor kiezen om een digitale bandenveiligheidsmonitor te kopen. Dit apparaat, beschikbaar in elektronicawinkels, wordt geleverd met sensoren die op het wiel worden geschroefd en signalen verzenden met informatie over de staat van je banden. Zo is het vanaf nu erg gemakkelijk om ze te controleren en altijd in optimale conditie te hebben.

Overal signaal

Ben jij een van die mensen die niet los kan komen van je mobiele telefoon? Dan zou je een signaal booster moeten kopen in een elektronicawinkel bij jou in de buurt. Vaak zijn we onderweg in België en verliezen we signaal of hebben we een heel laag signaal. Dit item laat jou het mobiele databereik van je mobiele telefoon vergroten, zodat je nooit zonder signaal zit. Er zijn verschillende boosters die in prijs variëren, afhankelijk van hun bereik.

Sleuteltracker

Hoe vaak ben je uit je auto gestapt maar kon je je sleutels niet vinden? Die hartverscheurende momenten zijn voorbij. Op de Belgische markt kan je keytrackers krijgen die in de vorm van een sleutelhanger worden geleverd en verbonden worden met je mobiele telefoon, zodat je een signaal kunt activeren als je je sleutels niet kunt vinden. Hetzelfde geldt als je je mobiele telefoon verliest en je de sleutels hebt. Met één klik kan je het alarm laten afgaan om het weer terug te vinden.

De beste gadgets voor je auto
ADVERTENTIE

5 bordspellen die je thuis moet hebben

Bordspellen zijn een klassieker om elk gezelschap op te fleuren. In België houden we ervan om ermee te spelen met vrienden, familie of collega’s. Als je nog geen spellen hebt maar de basis wilt hebben om je opties te geven wanneer je samenkomt, is hier een lijst met 5 must-haves voor jouw thuis.

Monopoly

Laten we beginnen met een van de populairste spellen in België. Wist je dat toen het was bedacht, het doel was om mensen bewuster te laten worden van de gevaren van het kapitalisme? Elizabeth Maggie Phillips ontworp een spel genaamd The Landlord’s Game in 1904 met het idee om op een speelse manier de distributie van rijkdom te bespreken. Het monopolistische facet ervan drong echter uiteindelijk op en boeide iedereen. Je moet zoveel mogelijk eigendommen krijgen en iedereen failliet laten gaan.

Pictionary

Teken je graag of maak je graag grappen over hoe slecht je kan tekenen? Dit is het spel voor jou. In Pictionary moet je een woord tekenen dat je team moet raden. Omdat we niet allemaal Picasso zijn, is het erg leuk om te raden of het een leeuw of hond is. Dit spel, dat gemakkelijk verkrijgbaar is in speelgoedwinkels in België, kan je uren aan het lachen houden. Dit spel is gemaakt door een barman, Rob Angel, in de Verenigde Staten in de jaren 80.

Jenga

Dit spel brengt Ghana en Engeland samen. “Jenga” komt van “kujenga” wat “bouwen” betekent in het Swahili. Dit komt omdat de maker, Leslie Scott, in een Afrikaans land leefde toen ze dit blokkenspel uitvond en bedacht dit woord. Het is een spel dat je vaardigheden test met je handen en je hartslag. Je bouwt een toren met houten stukken die op elkaar worden geplaatst. Dan probeer je een stuk te verwijderen en erop te leggen enzovoort. De hoogste toren ooit was 40 verdiepingen hoog. Kan jij het verslaan?

UNO

Dit spel is een rage onder kinderen en gezinnen in België. Het wordt met genummerde kaarten in 4 verschillende kleuren plus jokers en extra acties gespeeld. Het uiteindelijke doel is om van alle kaarten af te komen en als je de laatste hebt, roep je “UNO”, zodat je geen 4 nieuwe kaarten hoeft te pakken. De oorsprong is Amerikaans en het werd gecreëerd door Merle Robbins, een kapper uit Ohio, in 1971.

Taboe

Een ander bestverkocht spel in Belgische speelgoedwinkels is dit spel, dat tot het doel heeft je woorden te laten beschrijven zonder een van de “verboden” woorden te gebruiken. Je moet je kennis van synoniemen en contextuele beschrijvingen op de proefstellen om je partner te laten raden. Denk je dat je het kunt?

5 bordspellen die je thuis moet hebben

Organiseer je keuken beter met deze tips

Onze keuken is vaak een rommel. We hebben zoveel dingen waarvan we niet weten waar ze allemaal kwijt moeten. Soms weten we niet eens wat we in onze kast hebben staan of waar dat keukengerei is dat we zo hard nodig hebben om te koken. Elektrische apparaten, servies, bestek en vele andere items worden vaak ongeorganiseerd achtergelaten in Belgische huizen. Het is tijd om die ruimte op te ruimen met deze tips.

Ruim het aanrecht af

Het eerste wat je moet overwegen, is het visuele aspect. Niemand in België houdt ervan om aan te komen en te veel spullen op het aanrecht en vuile of onbeheerde items te zien. Het ideaal is om die ruimte zo vrij mogelijk te houden. Niet alleen omdat we daar gaan koken of ons eten klaarmaken, maar ook omdat op het aanrecht, ons keukengerei het meest vies wordt.

In potten is het beste

Glazen of plastic bakken helpen ons om ons eten netjes te houden. Je kan goede potten krijgen in elke bazaar in België voor verschillende prijzen. Door ons voedsel in geëtiketteerde containers te bewaren, kunnen we ze opruimen op een manier die gemakkelijk terug te vinden is en niet uit de kast valt.

Het geheim van de deuren

Denk je dat er niets meer in die kast of dat vak past? De oplossing ligt in de deuren. Je kan verschillende apparaten gebruiken die je in supermarkten of bazaarwinkels in België kunt vinden en waarmee je verschillende artikelen kunt ophangen of aanhaken. Zo kan je ze bijvoorbeeld gebruiken voor potdeksels of kruiden.

Vriendenmand

Een van de producten die je in de winkels in België moet gaan kopen, zijn leuke manden of dozen. Deze items zijn de sleutel tot het beter organiseren van je keuken zodat eten of items niet los blijven. Elk item in een mand zal zo uit het zicht zijn. Manden kunnen ook gebruikt worden om op planken te plaatsen of om kasten en lades te compartimenteren.

Ordening in de lades

Hoe vaak willen we niet een la openen omdat we weten dat wat erin zit een puinhoop is. Die lades moeten opgeruimd worden. Een goed idee is om ruimte vrij te maken voor bepaalde items. Je kan een lade voor keukengerei hebben, een andere voor tupperware en een andere voor tafelkleden. Zoals gezegd, kunnen we ook lades indelen zodat de spullen niet opgestapeld worden maar in dozen of specifieke plekken in de lade.

Het juiste en het noodzakelijke

Kortom, de algemene wet in de keuken is om te kopen wat we nodig hebben en niet alleen voor het geval dat. Als we een apparaat maar één keer per jaar gaan gebruiken, is het niet een goed idee om te kopen. Het is ook geen goed idee om te verzamelen om het verzamelen. Heb net genoeg zodat alles past en houd het netjes.

Organiseer je keuken beter met deze tips