logo
  1. Blog
  2. Hoe uw vogels gelukkig te houden: Essentiële verzorgingstips voor vogels
ADVERTENTIE

Hoe uw vogels gelukkig te houden: Essentiële verzorgingstips voor vogels

Hoe uw vogels gelukkig te houden: Essentiële verzorgingstips voor vogels

Vogels hebben verzorging, gezelschap en aandacht nodig, net als elk ander huisdier. Wat heb je nodig om vogels gelukkig te houden? Je moet ervoor zorgen dat ze een comfortabele ruimte hebben, ze regelmatig schoonmaken en ze voedsel geven dat aan hun behoeften voldoet.

Als je vastbesloten bent om vogels te nemen, vind je in dit artikel alles wat je moet weten om ze gelukkig te maken. Vergeet niet om de nieuwste catalogi met dierenbenodigdheden te bekijken, zoals Vivara, waar je aanbiedingen vindt voor vogelhuisjes, voeding en benodigdheden. Het is belangrijk om je beslissing goed te bepalen, zodat je er geen spijt van krijgt als je alles hebt gekocht.

Vogelhuisjes voor een gelukkige en comfortabele omgeving

lindo-pajarito-sentado-rama-madera-fondo-borroso_181624-16746.jpg De kooi moet de nodige maatregelen hebben zodat de vogels niet gestrest zijn en genoeg ruimte hebben om met hun vleugels te slaan en rond te bewegen op een comfortabele en aangename plek. Maar als je kunt, neem ze dan dagelijks mee naar buiten.

De ideale locatie is op een plek met uitzicht naar buiten en natuurlijk licht, en vermijd de ogen van de tuin of gewone plekken met weinig stimulatie of veel lawaai. Denk er ook aan dat als je in een blok woont, niet alle buren het gezang van de vogel leuk zullen vinden en dat het problemen kan veroorzaken in de gemeenschap. Plaats in de kooi wat vogelspeelgoed zoals schommels, stokken en, als de soort dat nodig heeft, materiaal om een eigen nestje te maken.

Grotere vogels, zoals papegaaien, moeten uren buiten de kooi doorbrengen om gezond te blijven. Hoewel het steeds gebruikelijker wordt om een tamme vogel op te voeden en het huis zo aan te passen dat hij kan vliegen en een paar uur buiten de kooi kan doorbrengen voor zijn fysieke en psychologische welzijn.

Voeding

pajaros-sentados-cerca-comedero-pajaros_181624-27650.jpg Het dieet van de vogels moet gevarieerd zijn, omdat dit ook helpt om het zingen aangenaam en vrolijk te maken. Het menu moet goed uitgebalanceerd zijn met vetten, proteïnen en vitaminen. Natuurlijk moet er altijd water beschikbaar, toegankelijk en schoon zijn. Vergeet niet dat elke vogel zijn eigen specifieke behoeften heeft, dus volg de aanbevelingen van je dierenarts op.

Sommige vogels eten zaden, bessen, vruchten, insecten, andere vogels, eieren, kleine zoogdieren, vissen, scheuten, larven, ongewervelde waterdieren, eikels en andere noten, waterplanten of granen.

Vogelspeelgoed

hermosa-nina-esta-jugando-perrito-blanco-azul-concepto-mascotas_169016-59902.jpg Er zijn verschillende soorten speelgoed voor vogels die we kunnen indelen in: beenspeelgoed (dat ze manipuleren met hun poten), hangend speelgoed (zodat ze op en neer gaan van de ene plek naar de andere wat beweging bevordert), kauwspeelgoed (dat gemanipuleerd wordt met de snavel) en puzzelspeelgoed (dat intelligentie en mentale stimulatie bevordert).

Je kunt kiezen uit eenvoudige accessoires tot een speelruimte of een fitnessruimte zodat hij zich nooit hoeft te vervelen in zijn habitat. Houd bij het kiezen van speelgoed rekening met de afmetingen van de kooi, de grootte van je huisdier en of hij alleen of in gezelschap leeft.

Nu weet je dat het verzorgen van vogels een gemakkelijke taak is als je aandacht besteedt aan het comfort van je metgezel en ervoor zorgt dat hij de best mogelijke vogelbenodigdheden krijgt, waaronder speelgoed, voer en vogelhuisjes.

Kortings 365 brengt je alle kortingscatalogi van je favoriete vogelleveranciers en dierenwinkels in België. Als je vogels hebt, ga dan naar Vivara en koop alles wat je nodig hebt voor hun welzijn!

ADVERTENTIE

Copyright © 2024 Kortings 365. Alle rechten voorbehouden. Het is verboden om de teksten te kopiëren of te reproduceren zonder voorafgaande schriftelijke toestemming. Productfoto's, afbeeldingen en brochures zijn uitsluitend bedoeld ter illustratie. Afgeprijsde prijzen zijn afkomstig van officiële distributeurs die op deze site vermeld staan. Aanbiedingen zijn geldig vanaf en tot de vervaldatum of zolang de voorraad strekt. Het doel van deze site is informatief en kan niet worden gebruikt om de producten te claimen. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van de locatie.