logo
homeIcon
  1. separatorBlog
  2. separatorHubo: het verhaal van de grootste ijzerwarenketen van België
ADVERTENTIE

Hubo: het verhaal van de grootste ijzerwarenketen van België

Hubo: het verhaal van de grootste ijzerwarenketen van België

Hubo is zonder twijfel de grootste ijzerwarenketen in heel België. Haar geschiedenis is niet zo oud, maar ze is al 30 jaar op de markt en heeft een groot aantal klanten aan zich weten te binden. De Hubo die we vandaag kennen ontstond in 1992, toen Hubo Nederland het bedrijf verkocht aan Belgische investeerders. De oorspronkelijke eigenaren, een managementteam van drie personen, zagen een groot potentieel in het merk en besloten fors te investeren om een ijzerwarenwinkel te creëren die kon voldoen aan de behoeften van doe-het-zelvers en moderne professionele aannemers. Het idee was een succes en al snel werd het kleine merk alom bekend in het hele land, wat de weg vrijmaakte voor een groot uitbreidingsplan. Vandaag de dag hebben ze meer dan 150 winkels in het hele land, een online marktplaats om hun bereik te vergroten, kantoren en distributiecentra. Bij Hubo kun je honderden verschillende merken vinden: Bosch, Black and Decker, Knauf, Creator, Hikoki, Mack, Powerplus, Metabo, AVR, Biohort, Gardena, Landxcape, Polet, Gereedschapsland, Profile, Wolf Garten, Aquaplan, Levis, Amsterdam, Dulux, V33, Sikkens, en vele anderen.

Een overzicht van de Belgische ijzerwarenmarkt

2.jpg

De Belgische ijzerwarenmarkt ziet er als volgt uit: 58% van het marktaandeel is in handen van zelfstandigen en 42% is verdeeld tussen de grote ketens en hypermarkten. De laatstgenoemden vergroten jaar na jaar hun marktaandeel ten opzichte van de eerstgenoemden (met een groeipercentage van ongeveer 5% per jaar). Aangezien de Belgische doe-het-zelf- en tuinmarkten van jaar tot jaar groeien, terwijl onafhankelijke winkeliers de neiging hebben om hun omzet te zien dalen ten gunste van de grote winkels en doe-het-zelfketens, vindt er een hergroepering van onafhankelijke winkeliers plaats. In België zijn er meer dan 1.070 doe-het-zelfzaken van meer dan 750 m2. De prijs wordt een doorslaggevende factor, waarbij producten tegen zeer concurrerende prijzen worden aangeboden. De distributiereuzen in deze sector zijn Brico, Wickes, Gamma, Hubo en Leroy-Merlin.

Strategische allianties

3.jpg

Het Spaanse bedrijf Bricoking, een keten gespecialiseerd in doe-het-zelf in Spanje, ging in 2009 een alliantie aan met Hubo als onderdeel van het plan van de groep om uit te breiden in heel Spanje. Dit plan omvatte in principe de opening van drie nieuwe centra, met een gemiddelde van 6 centra per jaar en een verwachte omzet voor 2015 van ongeveer 300 miljoen euro. Dit werd uitgelegd door Juan José Jaén, voorzitter van Bricoking, tijdens zijn toespraak op de eerste editie van Eurobrico Meeting Point, gehouden op Feria de Valencia. België is een land dat zich onderscheidt door zijn sterke ontwikkeling van de hardwaresector en de uniekheid van zijn voorstellen. Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk zijn ook paradigma markten in de sector. Een van de eerste veranderingen die in Spanje zou moeten plaatsvinden met betrekking tot de hardware sector, en in het bijzonder met betrekking tot doe-het-zelf, is in de persoonlijke sfeer. Dat wil zeggen, in die cultuur die de Midden-Europese landen zeer hebben geïnternaliseerd.

Kortings 365 brengt je alle kortingscatalogi van je favoriete winkels in België. Blader door Hubo en je zult verrast zijn. Veel plezier!

ADVERTENTIE
arrowDown

Copyright © 2024 Kortings 365. Alle rechten voorbehouden. Het is verboden om de teksten te kopiëren of te reproduceren zonder voorafgaande schriftelijke toestemming. Productfoto's, afbeeldingen en brochures zijn uitsluitend bedoeld ter illustratie. Afgeprijsde prijzen zijn afkomstig van officiële distributeurs die op deze site vermeld staan. Aanbiedingen zijn geldig vanaf en tot de vervaldatum of zolang de voorraad strekt. Het doel van deze site is informatief en kan niet worden gebruikt om de producten te claimen. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van de locatie.