logo
homeIcon
  1. separatorBlog
  2. separatorOrganiseer je keuken beter met deze tips
ADVERTENTIE

Organiseer je keuken beter met deze tips

Organiseer je keuken beter met deze tips

Onze keuken is vaak een rommel. We hebben zoveel dingen waarvan we niet weten waar ze allemaal kwijt moeten. Soms weten we niet eens wat we in onze kast hebben staan of waar dat keukengerei is dat we zo hard nodig hebben om te koken. Elektrische apparaten, servies, bestek en vele andere items worden vaak ongeorganiseerd achtergelaten in Belgische huizen. Het is tijd om die ruimte op te ruimen met deze tips.

Ruim het aanrecht af

Het eerste wat je moet overwegen, is het visuele aspect. Niemand in België houdt ervan om aan te komen en te veel spullen op het aanrecht en vuile of onbeheerde items te zien. Het ideaal is om die ruimte zo vrij mogelijk te houden. Niet alleen omdat we daar gaan koken of ons eten klaarmaken, maar ook omdat op het aanrecht, ons keukengerei het meest vies wordt.

In potten is het beste

Glazen of plastic bakken helpen ons om ons eten netjes te houden. Je kan goede potten krijgen in elke bazaar in België voor verschillende prijzen. Door ons voedsel in geëtiketteerde containers te bewaren, kunnen we ze opruimen op een manier die gemakkelijk terug te vinden is en niet uit de kast valt.

Het geheim van de deuren

Denk je dat er niets meer in die kast of dat vak past? De oplossing ligt in de deuren. Je kan verschillende apparaten gebruiken die je in supermarkten of bazaarwinkels in België kunt vinden en waarmee je verschillende artikelen kunt ophangen of aanhaken. Zo kan je ze bijvoorbeeld gebruiken voor potdeksels of kruiden.

Vriendenmand

Een van de producten die je in de winkels in België moet gaan kopen, zijn leuke manden of dozen. Deze items zijn de sleutel tot het beter organiseren van je keuken zodat eten of items niet los blijven. Elk item in een mand zal zo uit het zicht zijn. Manden kunnen ook gebruikt worden om op planken te plaatsen of om kasten en lades te compartimenteren.

Ordening in de lades

Hoe vaak willen we niet een la openen omdat we weten dat wat erin zit een puinhoop is. Die lades moeten opgeruimd worden. Een goed idee is om ruimte vrij te maken voor bepaalde items. Je kan een lade voor keukengerei hebben, een andere voor tupperware en een andere voor tafelkleden. Zoals gezegd, kunnen we ook lades indelen zodat de spullen niet opgestapeld worden maar in dozen of specifieke plekken in de lade.

Het juiste en het noodzakelijke

Kortom, de algemene wet in de keuken is om te kopen wat we nodig hebben en niet alleen voor het geval dat. Als we een apparaat maar één keer per jaar gaan gebruiken, is het niet een goed idee om te kopen. Het is ook geen goed idee om te verzamelen om het verzamelen. Heb net genoeg zodat alles past en houd het netjes.

ADVERTENTIE
arrowDown

Copyright © 2024 Kortings 365. Alle rechten voorbehouden. Het is verboden om de teksten te kopiëren of te reproduceren zonder voorafgaande schriftelijke toestemming. Productfoto's, afbeeldingen en brochures zijn uitsluitend bedoeld ter illustratie. Afgeprijsde prijzen zijn afkomstig van officiële distributeurs die op deze site vermeld staan. Aanbiedingen zijn geldig vanaf en tot de vervaldatum of zolang de voorraad strekt. Het doel van deze site is informatief en kan niet worden gebruikt om de producten te claimen. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van de locatie.