logo
homeIcon
  1. separatorBlog
  2. separatorWaarom is België de beste plek om te eten?
ADVERTENTIE

Waarom is België de beste plek om te eten?

Waarom is België de beste plek om te eten?

België is een van de landen met de langste gastronomische traditie in Europa. Elk jaar winnen Belgische merken talloe prijzen op festivals en wedstrijden. Dat is de reden waarom zoveel mensen het land als vakantiebestemming kiezen om enkele van de lekkernijen te proeven die we te bieden hebben. Wat zijn de gerechten waar iedereen voor komt?

Wafels

Wie heeft deze geweldige zoete bereiding nog niet gegeten? De geschiedenis van wafels begint in de stad Luik. Wafels zijn traditioneel in België omdat ze makkelijk te maken zijn. Je kunt naar de dichtstbijzijnde supermarkt gaan en meel, eieren en gist halen en het vervolgens op het wafelijzer of een voorgeolied metalen oppervlak leggen om te bakken. Tegenwoordig zien we dat het erg populair is om wafels met toppings te maken. Toch is de meest Belgische manier om het te eten, gewoon met een beetje chocolade of jam.

Chocolade

België en chocolade is een echt liefde op het eerste gezicht verhaal en heeft een lange geschiedenis van traditie en succes. Er wordt gezegd dat de beste chocolaatjes ter wereld in het land geproefd kunnen worden. Zou je geloven dat dit verhaal gedeeltelijk begon in een apotheek? De familie Neuhaus verkocht medicijnen omhuld met chocolade om ze beter te laten smaken. Tot 1912, toen een van de zoons van de familie het medicijn verving door room en praline was geboren. Vandaag kan je door verschillende winkeltjes lopen met de beste chocolade zoals Godiva of Cote D’Or.

Het bier

Deze uit de kloosters meegebrachte elixers zijn extreem populair in België. Er wordt gezegd dat daar de beste bieren ter wereld worden gebrouwen, en dit is niet overdreven. De geschiedenis van Belgisch bier is gelinkt aan de kloosters, waar in de 16e en 17e eeuw het brouwen vermenigvuldigde. Iets waardoor Belgische monniken meer vrijheid hadden om te creëren, was de niet-naleving van de Zuiverheidswet die het Heilige Roomse Rijk regeerde. De industriële revolutie heeft deze traditie een boost gegeven zodat nu toeristen van over de hele wereld naar de winkels gaan om allerlei soorten bier te kopen.

Franse frietjes

Het laatste emblematische gerecht is Franse friet. Hoewel hun oorsprong nog steeds wordt betwist tussen België en Frankrijk, staat vast dat de beste van de wereld in dit land worden gegeten. De reden voor hun populariteit ligt in het feit dat ze een zeer bloemige aardappelsoort gebruiken die wordt gesneden en twee keer wordt gebakken, de tweede keer in olie die heter is dan de eerste. Je kan België niet verlaten zonder een frituur of restaurant te bezoeken en ze te proeven.

ADVERTENTIE
arrowDown

Copyright © 2024 Kortings 365. Alle rechten voorbehouden. Het is verboden om de teksten te kopiëren of te reproduceren zonder voorafgaande schriftelijke toestemming. Productfoto's, afbeeldingen en brochures zijn uitsluitend bedoeld ter illustratie. Afgeprijsde prijzen zijn afkomstig van officiële distributeurs die op deze site vermeld staan. Aanbiedingen zijn geldig vanaf en tot de vervaldatum of zolang de voorraad strekt. Het doel van deze site is informatief en kan niet worden gebruikt om de producten te claimen. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van de locatie.