logo
homeIcon
  1. separatorBlog
  2. separatorHoe vind je de perfecte bank voor thuis?
ADVERTENTIE

Hoe vind je de perfecte bank voor thuis?

Hoe vind je de perfecte bank voor thuis?

De sofa en de tv vormen een onverslaanbaar duo. We ploffen op de bank om een wedstrijd te kijken, een film te kijken of een dutje te doen. Daarom moeten we ons niet vergissen bij het kopen en zijn er een paar dingen die we moeten weten zodat we er later geen spijt van krijgen. In Belgische winkels zoals Leen Bakker, Meubelen Jonckheere of Belga Meubelen vind je een ruime keuze aan zitbanken en kun je de bank kiezen die het beste bij je behoeften en budget past. Hoe vind je de perfecte bank voor thuis? Hij moet aan de volgende voorwaarden voldoen.

Goede structuur

2.jpg

De sofa heeft een ingewikkelde missie: zich aanpassen aan het hele gezin en aan alle gebruiksdoeleinden die u eraan geeft. En dit zijn de drie vereisten waaraan moet worden voldaan: een stevige houten of metalen structuur, een systeem van riemen die de kussens vasthouden en de poten maken deel uit van de structuur van de bank.

Goede vulling

3.jpg

Een sofa is pas comfortabel als hij niet zacht of hard is: de vulling moet van goede kwaliteit zijn. Tegenwoordig worden er bijvoorbeeld schuimen met een hoge sterkte gebruikt die zeer weinig vervormen. Als algemene regel geldt echter dat de rugleuning zachter moet zijn dan de zitting. Visco-elastisch schuim, veren of HR-polyurethaanschuim, dat zeer sterk en duurzaam is en weinig vervormt, zijn de gebruikelijke keuzes. Rugleuningen moeten worden gemaakt van veren, gesiliconiseerde holle vezels met hoge opbrengst of HR-schuim. Het is raadzaam om de schuimvulling elke vijf of zes jaar te vervangen om de dichtheid te herstellen en het comfort niet te verliezen. Een andere factor die de weerstand van de sofa bepaalt, is dat hij ademend moet zijn. En hiervoor is de bekleding essentieel. Hoe beter ze ademt, hoe comfortabeler ze zal zijn. De vulling is ook belangrijk voor het ademend vermogen. Wat is het beste? Voor de zittingen ganzen- of eendenveren vanwege het comfort.

Sobere kleuren

4.jpg

Een witte sofa, bijvoorbeeld, neemt visueel minder ruimte in en combineert ook met elke kleur of chromatische reeks. Wit is lichtgevend en als het zonlicht ontvangt, reflecteert het dit nog meer. Tegelijkertijd is het een tint die het visuele gewicht van de bank vermindert, en zelfs als het een groot model is, zal het kleiner lijken. Een andere verdienste is dat je de bank voor heel weinig kunt herinrichten, omdat het een neutrale basis is die zich alleen met de details kan aanpassen aan elke stijl of elk seizoen. Verander de kleuren en stoffen van de kussens en zowel de bank als de woonkamer zullen er anders uitzien. Wit is ontspannend voor het oog en creëert rustige ruimtes. Tot slot is een witte bank schoner dan hij eruitziet. Je kunt het beste kiezen voor een bank met afneembare hoezen en zeer stevige bekleding, zoals katoen of chenille.

Kortings 365 brengt je alle kortingscatalogi van je favoriete winkels in België zodat het kopen van een bank gemakkelijker wordt en je niet te veel geld uitgeeft. Neem deze tips en grijp je kans om de jouwe te kiezen.

ADVERTENTIE
arrowDown

Copyright © 2024 Kortings 365. Alle rechten voorbehouden. Het is verboden om de teksten te kopiëren of te reproduceren zonder voorafgaande schriftelijke toestemming. Productfoto's, afbeeldingen en brochures zijn uitsluitend bedoeld ter illustratie. Afgeprijsde prijzen zijn afkomstig van officiële distributeurs die op deze site vermeld staan. Aanbiedingen zijn geldig vanaf en tot de vervaldatum of zolang de voorraad strekt. Het doel van deze site is informatief en kan niet worden gebruikt om de producten te claimen. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van de locatie.