logo
homeIcon
  1. separatorBlog
  2. separatorHoe kook je heerlijk betaalbare gezinsmaaltijden
ADVERTENTIE

Hoe kook je heerlijk betaalbare gezinsmaaltijden

Hoe kook je heerlijk betaalbare gezinsmaaltijden

Uit eten gaan in een leuk restaurant in België is voor veel gezinnen een privilege. Gerechten zijn duur en geld kan soms schaars zijn. Maar als u graag kookt, kan het bereiden van heerlijke maaltijden in het comfort van uw eigen huis uw financiën ten goede komen.

U kunt wekelijks maaltijden plannen en uw maaltijden bereiden rond gezonde voeding. Een bonus? Ga naar de supermarkt op dagen dat er speciale aanbiedingen en acties zijn. In grote ketens zoals Aldi, Makro, Lidl, Leader Price, Spart en Carrefour kunt u verse kwaliteitsproducten krijgen tegen een ongelooflijke prijs. In deze gids geven we u enkele tips om heerlijke recepten voor uw gezin te bereiden zonder te veel uit te geven.

Koop producten die bijna vervallen

2.jpg

In alle supermarktketens zijn er producten met gedifferentieerde prijzen omdat ze een vroege houdbaarheidsdatum hebben. Dat betekent niet dat ze in slechte staat zijn, maar de winkel moet de voorraad opmaken. U kunt profiteren van deze verkoop om alles te kopen wat u nodig hebt om uw eten de afgunst van de buurt te maken en geld te besparen.

Bereid zelfgemaakte pizza

3.jpg

Weinig mensen kunnen de verleiding weerstaan om pizza te eten. Het is een klassieker in bijna elk land ter wereld en België vormt daarop geen uitzondering. Hoe kun je besparen op pizza? Dat is gemakkelijk. Ga aan de slag en bereid het deeg zelf. Het zal minder vet en conserveringsmiddelen bevatten dan de pizza's die je koopt en dat draagt bij aan een gezonder dieet. Als u te lui bent om het deeg te kneden, kunt u meerdere broodjes maken en die in de vriezer bewaren. Het is dan een kwestie van het deeg uitrollen, ham en kaas erop doen en koken.

Vermijd dwangmatig winkelen

4.jpg

Een van de aanbevolen technieken om naar de supermarkt te gaan is het maken van een lijstje. Zo schrijft u alles op wat u nodig hebt op basis van de planning die u voor uw maaltijden hebt gemaakt en komt u niet in de verleiding om te kopen wat u niet nodig hebt. Probeer een evenwichtige voeding te handhaven, waarin essentiële ingrediënten zoals meel, suiker, pasta, peulvruchten, olie, zout en wat basisvoedsel in blik zoals tomatensaus of tonijn niet ontbreken. Aangezien het in België nu winter is, is het raadzaam om koffie, peulvruchten, chocolade, noten en bouillons aan de lijst toe te voegen.

Maak optimaal gebruik van restjes

5.jpg

Als je 's middags nog vlees en brood over hebt, kun je 's avonds een boterham maken. Probeer niets te verspillen, want je budget hangt er grotendeels van af. Veel mensen eten graag koude pizza en doen er een goede kop koffie bij als ontbijt. Het is een rare mix, maar even effectief als je de restjes niet wilt weggooien. Nog een tip: met gebak dat met melk en eieren is opgeklopt, kunt u een heerlijke pudding maken. De mogelijkheden zijn legio en hangen grotendeels af van uw vindingrijkheid.

Kortings 365 brengt u alle kortingscatalogi van de belangrijkste supermarkten in België. Als u uw gezin wilt trakteren op een goede maaltijd zonder te veel uit te geven, bent u bij ons aan het juiste adres.

ADVERTENTIE
arrowDown

Copyright © 2024 Kortings 365. Alle rechten voorbehouden. Het is verboden om de teksten te kopiëren of te reproduceren zonder voorafgaande schriftelijke toestemming. Productfoto's, afbeeldingen en brochures zijn uitsluitend bedoeld ter illustratie. Afgeprijsde prijzen zijn afkomstig van officiële distributeurs die op deze site vermeld staan. Aanbiedingen zijn geldig vanaf en tot de vervaldatum of zolang de voorraad strekt. Het doel van deze site is informatief en kan niet worden gebruikt om de producten te claimen. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van de locatie.