logo
homeIcon
  1. separatorBlog
  2. separatorHoe je je kleedt naar jouw lichaamstype: de ultieme gids
ADVERTENTIE

Hoe je je kleedt naar jouw lichaamstype: de ultieme gids

Hoe je je kleedt naar jouw lichaamstype: de ultieme gids

Elk silhouet is uniek en onherhaalbaar. De meest typische indeling verdeelt het echter in vijf: driehoek, omgekeerde driehoek, ovaal, rechthoekig en zandloper, naast enkele andere variabelen.

En er zijn ook kledingstukken die beter passen bij het ene lichaamstype dan bij het andere. Hoe kleed je je naar jouw lichaamstype? Hier zijn enkele tips die je kunt gebruiken bij je volgende uitje.

Het mooie is dat er in België talloze modewinkels zijn waar je het kledingstuk kunt vinden dat het beste bij je past, bijvoorbeeld Bershka, Desigual, Zara en H&M.

Driehoek

2.jpg

Het is aan te raden om kleding te gebruiken die volume geeft aan het bovenste deel van je silhouet. Je kunt bijvoorbeeld blouses dragen met volumineuze stoffen die de illusie wekken dat je een grotere proportie hebt. Andere elementen zijn horizontale snitten die je schouders breder maken, zoals boothals. Als je je billen wilt verbergen, draag dan rokken en broeken die niet te fel of te licht van kleur zijn. Draag geen strakke leggings of te dunne stoffen die aan je lichaam plakken. Het is ook niet aan te raden om lange shirts te dragen die op de heupen eindigen.

Omgekeerde driehoek

3.jpg

Om dit lichaamstype in balans te brengen, is de strategie om het onderste deel van je lichaam voller te laten lijken en het bovenste deel smaller. Hiervoor is het aan te raden om wijde, kleurrijke en gedessineerde broeken te gebruiken, zodat dat deel van je lichaam de meeste aandacht trekt. Je kunt ook ballonrokken en plooirokken gebruiken.

Geef voor het bovenlichaam de voorkeur aan blouses die je torso stileren. Je kunt shirts met rechte lijnen en discrete kleuren gebruiken.

Ovaal

4.jpg

Het doel is om de taille te markeren en je silhouet te verlengen. De beste bondgenoten zijn jurken of spelen met plooien om de taille smaller te maken.

Het is ook belangrijk om blouses te kiezen waarvan de snit eindigt of het smalste deel van de romp accentueert. V-halslijnen zijn ook een must. Een andere manier om de taille smaller te maken is door de schouders te vergroten met opvallende mouwen. Je kunt de torso ook smaller maken door een open recht jasje te gebruiken om horizontale lijnen te vormen.

Rechthoek

5.jpg

Het rechthoekige silhouet moet ook de taille accentueren. Hiervoor is het een goed idee om een riem of stropdassen in dat gebied te gebruiken. Een andere uitstekende optie zijn A-lijn rokken en broeken met hoge taille.

Jassen met schoudervullingen maken de bovenkant optisch breder en het middengebied smaller, hoewel je dit effect ook kunt bereiken met poloshirts. Topjes met laagjes kunnen de buste meer volume geven. In het algemeen helpen alle gekruiste kledingstukken, jurken met silhouetverbeterende snitten en uitlopende topjes.

Zandloper

6.jpg

Je kunt profiteren van deze kwaliteit en opvallen met jurken die bij je figuur passen. We raden je ook aan om kokerrokken en heuplange jeans te dragen. Je ziet er geweldig uit in tunieken en loszittende shirts.

Kortings 365 brengt je alle kortingscatalogi van je favoriete kledingwinkels in België. Profiteer van promoties en uitverkoop. Laat je adviseren en draag de kleding die het beste bij jouw lichaamstype past.

ADVERTENTIE
arrowDown

Copyright © 2024 Kortings 365. Alle rechten voorbehouden. Het is verboden om de teksten te kopiëren of te reproduceren zonder voorafgaande schriftelijke toestemming. Productfoto's, afbeeldingen en brochures zijn uitsluitend bedoeld ter illustratie. Afgeprijsde prijzen zijn afkomstig van officiële distributeurs die op deze site vermeld staan. Aanbiedingen zijn geldig vanaf en tot de vervaldatum of zolang de voorraad strekt. Het doel van deze site is informatief en kan niet worden gebruikt om de producten te claimen. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van de locatie.