logo
homeIcon
  1. separatorBlog
  2. separatorOktoberfest in België: een paradijs voor bierliefhebbers
ADVERTENTIE

Oktoberfest in België: een paradijs voor bierliefhebbers

Oktoberfest in België: een paradijs voor bierliefhebbers

België en bier zijn onafscheidelijk. Er zijn bijna 200 brouwerijen in het land die ongeveer 1.500 soorten bier produceren: zoet en bitter, sterk en met weinig alcohol, fruitig en zuur. Lokale brouwerijen weten hoe ze elke bierliefhebber tevreden moeten stellen. Trappistenbieren gebrouwen in abdijen, amber, kriek (fruitbieren), bruine en rode ales, saison, sterke lagers en tarwebieren behoren tot de bekendste soorten. In 2016 werd de Belgische biercultuur door Unesco erkend als Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid. Om te begrijpen wat bier voor de Belgen betekent, kun je een plaatselijk bierfestival bezoeken en verschillende soorten drank proberen. Het beste seizoen voor bierliefhebbers is de herfst, want dan zijn er genoeg evenementen om uit te kiezen. Maar als je er niet bij kunt zijn, kun je ook naar de supermarkt gaan en het merk kiezen dat je het lekkerst vindt. Bij Aldi, Lidl, Carrefour Express of Metro vind je een grote verscheidenheid aan merken en smaken om op jouw manier van het Oktoberfest te genieten. Het Oktoberfest in België is een waar paradijs voor bierliefhebbers. Hier raden we enkele festivals aan die je moet bezoeken.

Belgisch Bierweekend in Brussel

2.jpg

Het belangrijkste festival dat je kunt bijwonen is het Belgisch bierweekend dat begin september in Brussel wordt gehouden. Er zijn meer dan 70 brouwerijen, er worden talloze prijzen uitgereikt en het publiek wordt vermaakt met een parade van historische bierwagens. Het Belgisch Bierfestival in Brussel vindt elk eerste weekend van september plaats op de Grote Markt. Het wordt georganiseerd door de gilde "La Chevalerie du Fourquet des Brasseurs et les Brasseurs Belges", in samenwerking met de Stad Brussel en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De toegang tot het festival is gratis, maar om de bieren te drinken moet je tickets kopen (voor 10 € voor 5 Jeton) die je toegang geven tot de verschillende tenten.

Paparinga Bierfestival

3.jpg

Het andere festival dat je eind oktober moet bezoeken is het Bier- en Hopfestival in Poperinge. Een kleurrijk tentendorp met bierproeverijen, een Hop Koningin verkiezing, een internationale Hop wedstrijd en live muziek concerten.

Modeste Bierfestival in Antwerpen

4.jpg

Naast grootschalige evenementen waar bekende en herkenbare brouwerijen in de schijnwerpers staan, zijn er ook festivals die zich richten op kleine producenten. Om lokale bieren te leren kennen, kun je het Modeste Bierfestival in Antwerpen bezoeken. Het wordt eind september of begin oktober gehouden.

Brassigaume in Marbehan

5.jpg

Hetzelfde kan gezegd worden van Brassigaume, het internationale festival van kleine brouwerijen in het dorpje Marbehan in de Ardennen. Eind oktober komen kleine Belgische en buitenlandse brouwers naar het festival om bierliefhebbers uit te dagen en te verrassen met nieuwe smaken. Er is geen excuus om niet van een goed biertje te genieten in België. Net als Duitsland heeft het een grote biertraditie en de hoofdstad, Brussel, trekt veel inwoners en toeristen voor dit feest.

Kortings 365 brengt je alle kortingscatalogi van je favoriete winkels in België. Geniet van het Oktoberfest en als je niet genoeg geld hebt, kun je je favoriete bier in de supermarkt kopen. Geniet van het leven!

ADVERTENTIE
arrowDown

Copyright © 2024 Kortings 365. Alle rechten voorbehouden. Het is verboden om de teksten te kopiëren of te reproduceren zonder voorafgaande schriftelijke toestemming. Productfoto's, afbeeldingen en brochures zijn uitsluitend bedoeld ter illustratie. Afgeprijsde prijzen zijn afkomstig van officiële distributeurs die op deze site vermeld staan. Aanbiedingen zijn geldig vanaf en tot de vervaldatum of zolang de voorraad strekt. Het doel van deze site is informatief en kan niet worden gebruikt om de producten te claimen. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van de locatie.